Translate

måndag 2 januari 2017

Nytt år



God Jul och God fortsättning!

2017




Hoppas ni alla haft en skön jul och ett bra avslut på 2016! På bild ovan vår Oscar som nu är två år och drygt två månader. Han blandar spanska och svenska hejvilt i sina meningar och förstår nu siffror och vissa ord på båda språken. En dag sa han: "Pappa, bil-auto, ocho-åtta." En helt fantastisk liten kille på så många sätt! 
Denna gång inföll ledigheter på helgerna vilket givetvis är lite tråkigt för de som har mån-fre jobb men hoppas ändå att det blivit tid till familj och kanske lite eftertanke.

Hemma hos oss har hösten följt i samma spår. Diego har läst en extra kurs i svenska efter att han blev klar med SFUA i slutet på augusti och fortsätter bana väg för att få ett jobb. Han läser och studerar mycket på egen hand och var tillsammans med en vän med i en internationell arkitekttävling innan jul. Projektet handlade om en park i Buenos Aires i Argentina. Oscar går på sin fina förskola där vi hade en mysig julavslutning och jag studerar och jobbar extra emellanåt. Det har varit ganska rätt fram för vår del. 

Höjdpunkten för oss 2016 var att Diegos mamma och mormor flög hit från Bolivia i somras. Det var stort särskilt med tanke på allt förarbete som de behövde lägga ner med att få tursimvisum och gå på intervjuer för att få resa in. 2016 bjöd också på vattkoppor för Oscars del, njursten för Diego och jag har fått njuta av diverse förkylningssympton flera veckor åt gången som aldrig brutit ut förrän nu. Det visade sig vara virus som gått ner i luftvägarna så det är ganska kämpigt. Nästa vecka skriver jag två tentor á fyra timmar så hoppas att denna kvävande hosta släppt till stor del då. Oscar har även fått en stor säng och vi har packat undan alla sängkläder till spjälsäng! 

2017 hoppas vi på jobb till Diego och god hälsa. Vi ska komma ihåg att juica mer, fortsätta äta mindre kött och leva i nuet! Just om det sistnämnda fick jag en bok av min syster i julklapp. Det är nog aldrig fel att värdera /omvärdera sitt liv emellanåt och tänka en stund på i vilken riktining man är påväg. Det har gått bra för min del i skolan trots att det varit superkämpigt med pluggandet och balsansen med familjeliv. Det är mycket tack vare inställningen till de mål vi satt upp och att jag har en så förstående man som så gärna är med vår son. Tydligheten med vart vi är och vart vi vill. 

Önskar er ett fantastiskt 2017 med ödmjukhet och god hälsa! 
Ta hand om dig själv och varandra.



   


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar